2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

REDŽIUVELAKAS fermentuotas kviečių grūdų gėrimas

 Redžiuvelakas yra vienas iš svarbiausių gyvo maisto gyvensenos dalykų ir vienas iš didžiausių virškinimo pagalbininkų. Vieną dieną pribrendau jį išmėginti. Vis turėdavau problemų su virškinimu, pūsdavo pilvą, galiausiai nuo to berdavo veido odą. Toksinai labiausiai šalinasi per odą ir plaučius.
Pirmą dieną išgėriau stiklinę redžiuvelako, o kitą dieną jaučiausi taip, kaip neatsimenu net kada...jokių virškinimo problemų.  Ir kai tik nebeturiu pasiruošusi šio gėrimo, vėl  jaučiu, kaip man trūksta natūralių fermentų. Geriame jį vieną arba pilu i kokteilius. Jo skonis būna vis kitoks, bet jis panašus i raugintų kopūstų. Į kokteilius pilame ir dėl to, kad nesioksiduotų saulėgrąžų daigai, vaisiai neprarastų vitaminų smulkinant, kad fermentuotųsi sunkiau virškinamas maistas, toks kaip daigintos pupelės ir kiti. Labai gerai, kad vaikai su kokteiliu taip pat sugeria redžiuvelaką. Iškart pastebėjau, kad kitą dieną mano mažylio nuolat rausvi žandai nuo alergijos, atrodė žymiau geriau, o vyresnėlio dažnai kieti viduriai nekėlė problemų (mamos žino kokia laimė, kai nėra šios problemos).


Redžiuvelakas atgamina trūkstamus fermentus, kuriuos sunaikino virtas maistas, valo toksinus. Fermentų nepakankamumas yra viena iš didžiausių sveikatos problemų.
Šis gėrimas turi vitaminų B, C ir E, kuris yra jaunystės vitaminas , jis labiausiai padeda susigrąžinti jaunystę ir sveikatą, nes sumažina deguonies poreikį ir padidina energijos kiekį.

Redžiuvelakas gaminamas iš vasarinių kviečių. Jų galite nusipirkti pas ūkininkus. Rekomenduoju pirkti tik ekologiškus grūdus. Pirmą kartą pati nedaiginau, o nusipirkau parduotuvėje jau sudaigintus kviečius ir juos užpyliau vandeniu ir po 48 valandų jau gėriau (nesu tikra ar ten būna vasariniai ar žieminiai). Dabar perku pas ūkininkus vasarinius kviečius ir daiginu pati.



Šią informaciją galite rasti žalio maisto pradininkės, lietuvių kilmės gyduolės ANN WIGMORE knygoje "Atgauk sveikatą". Taip pat galite pažiūrėti jos video apie daiginimą ir redžiuvelaką ČIA .

1 komentaras:

  1. Labukas, as taip pat turiu sia knyga, kol kas geriu tik redziuvelaka, bet noreciau ismeginti Ann Wigmore siuloma sveikatinimo programa. Siuo metu ieskau ekologisku zieminiu kvieciu, gal galetumete pasakyti pas kuri ukininka Jus perkate vasarinius kviecius? Galbut jis taip pat augina ir zieminius? :)

    AtsakytiPanaikinti

Teikia „Blogger“.
Designed By GAMOOSH